Bir Yılda Yaklaşık İki Dünya Tüketiyoruz
Çevre ve Atık Su

Bir Yılda Yaklaşık İki Dünya Tüketiyoruz

Yapılan hesaplamalara göre 1971 yılında kaynaklarımızı 25 Aralık tarihine kadar kullanabilmiş olmamıza rağmen 2021 için yapılan hesaplama, gezegenimizin bizim kullanımımıza sunduğu kaynakları 30 Temmuz tarihinde tükettiğimiz gerçeğini ortaya koydu. Yani Dünya’nın bir yılda yenileyebildiği kaynakları yalnızca 7 ayda tüketip kalan 5 ayda geleceğimizden kaynak çaldık. Dünya Limit Aşım Gününü son 50 yılda 5 ay öne çektiğimiz gerçeğini göz önünde bulundurarak önümüzdeki 10 yıl içerisinde bir yıllık kaynaklarımızı yarım yılda kullanacağımızı, yani bir yılda iki Dünya tüketeceğimizi tahmin edebiliriz.

Geleceğin Madeni: Atık Su
Çevre ve Atık Su

Geleceğin Madeni: Atık Su

Son dönemde popülerliğini giderek arttıran sürdürülebilirlik projelerinin ana kalemini oluşturan atık su yönetiminde Polat Makina santrifüj teknolojileri ihtiyacınıza en uygun dekantörleri ve geniş servis ağı ile tüm süreçlerinizde yanınızda olmaya devam etmektedir. Gelin dünyayı birlikte iyileştirelim…

Sizin Su Ayak İziniz Hangi Renk?
Çevre ve Atık Su

Sizin Su Ayak İziniz Hangi Renk?

Su kaynaklarımız giderek azalırken insanlık olarak su ayak izimizi el birliği ile büyütüyor olmamızdan dolayı çok yakın zamanda hem üretim sıkıntıları hem de içme suyu kıtlığı tehlikesi ile karşı karşıya kalacağız. Uluslararası ticaretin ya da elektronik eşya üretiminin durdurulamayacağı aşikâr olduğuna göre su ayak izimizi küçültmemiz için yapılabilecek pek bir şey yok gibi gözükse de üretim aşamasında ve bireysel çapta alınacak önlemler ile dünyanın su ayak izini bir nebze de olsa küçültmemiz mümkün. Bu önlemlerin başında ise arıtma teknolojileri geliyor. Özellikle üretim aşamasında ortaya çıkan atık suların susuzlaştırılması ile elde edilen arındırılmış su ve çamur kekinin farklı alanlarda kullanımı ile sürdürülebilirlik sağlanabilir.

Müsilaj Sorunu Gerçekten Bitti mi?
Çevre ve Atık Su

Müsilaj Sorunu Gerçekten Bitti mi?

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin kabusu haline gelen ve halk arasında “deniz salyası” olarak da bilinen müsilaj, deniz yüzeyinden temizlenmesi ile birlikte gündemden düştü. Her ne kadar müsilaj temizlendi dense de aslında durum halen ciddiyetini sürdürüyor. Yapılan çalışmalar ile temizlendiği söylenen deniz salyası aslında deniz tabanında varlığını sürdürmekte.

Çalışmalarımız Daha Yaşanabilir Bir Dünya İçin…
Çevre ve Atık Su

Çalışmalarımız Daha Yaşanabilir Bir Dünya İçin…

Daha yaşanabilir bir dünya için Polat Makina, donanımlı teknik kadrosu ile çevre bilinciyle tasarladığı ve kaliteden ödün vermeden ürettiği santrifüj teknolojileri ile yaşam döngüsüne önemli bir katkı sağlayarak bu konuda üzerine düşen görev ve sorumluluğu tüm dünyada en iyi şekilde yerine getirmektedir.

Doğanın Mavi Enerjisi: Biyogaz
Çevre ve Atık Su

Doğanın Mavi Enerjisi: Biyogaz

Atık maddelerin verimli kaynaklara dönüştürülmesi; aslında doğanın mükemmel yönelimi.