Polat Röportaj

Yeni Tasarımımız: Sentripetalli Dekantör

Polat Makina olarak da sektörde her zaman rekabetçi olabilecek bir ürünü pazara sunma çalışmaları her açıdan dikkate alınmakta ve bu bağlamda tasarımlarımıza yön vermekteyiz. 2020 yılının ilk çeyreğinden itibaren girmiş olduğumuz pandemi sürecinde toplumların daha fazla tüketici pozisyonuna düşmeleri ve piyasada oluşan gıda tüketiminin bir hayli artması, bizim de süreçte yeni roller üstlenmemizi gerektirmiştir. Özellikle narenciye sektöründe oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda 2020 yılı içinde yaptığımız çalışmalar neticesinde sektöre ve Polat Makina’ya yeni bir ürünü kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. “Sentripetalli Dekantör” olarak adlandırdığımız bu ürün; özellikle portakal suyu, mandalina suyu, elma suyu vb. gibi üretimleri olan gıda kuruluşlarının tercihleri arasında yer alması hedeflenmektedir.

Yeni Tasarımımız: Sentripetalli Dekantör

Küreselleşme sürecinin hız kesmeden devam ettiği bir dünyada işletmelerin ulusal ve uluslararası rekabete dayanabilmelerini etkileyen önemli faktörlerden biri de, satışa sunulan yeni ürünlerin pazarda tutunabilmeleridir. Ürünlerin ihtiyaçları karşılaması tüketicilerin satın alma tercihlerini elbette etkilemektedir, ancak bu ürünler yeni teknolojiler kullanılarak tasarım, kalite ve fiyat bakımından daha rekabetçi hale gelebilirler. İnovatif bağlamda yapılan bu yenilikler, ürünlerin daha işlevsel hale getirilerek değişen koşullara uyarlanmasını sağlar. Dolayısıyla yeni ürünlerin yenilik kavramının özüne uygun olarak üretilerek pazara sunulması, ürünlerin tutunmasını olumlu yönde etkileyecektir. 

Polat Makina olarak da sektörde her zaman rekabetçi olabilecek bir ürünü pazara sunma çalışmaları her açıdan dikkate alınmakta ve bu bağlamda tasarımlarımıza yön vermekteyiz. 2020 yılının ilk çeyreğinden itibaren girmiş olduğumuz pandemi sürecinde toplumların daha fazla tüketici pozisyonuna düşmeleri ve piyasada oluşan gıda tüketiminin bir hayli artması, bizim de süreçte yeni roller üstlenmemizi gerektirmiştir. Özellikle narenciye sektöründe oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda 2020 yılı içinde yaptığımız çalışmalar neticesinde sektöre ve Polat Makina’ya yeni bir ürünü kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. “Sentripetalli Dekantör” olarak adlandırdığımız bu ürün; özellikle portakal suyu, mandalina suyu, elma suyu vb. gibi üretimleri olan gıda kuruluşlarının tercihleri arasında yer alması hedeflenmektedir. Sebebine gelecek olursak; tamamıyla gıda yönetmeliği standardına uygun olan, paslanmaz çelikten imal edilen ürünün en önemli özelliği, çalışma esnasında dahi ayarlanabilir bir sıvı çıkışına sahip olmasıdır. Bildiğiniz üzere makinelerde yaşanacak olan duruş ve kalkışlar hem üretimin aksamasına hem de gereksiz enerji sarfiyatlarına sebep olur. Bu kapsamda kazandırmış olduğumuz bu ürüne bakacak olursak; kaliteli sıvı elde edebilmek için makinenin duruşunu ortadan kaldırmış olduk. Müşterinin sıvının netliğini manuel bir kol yardımıyla ayarlayabilmesine imkân sağlamış olduk. Ürünümüzün ikinci ve diğer önemli özelliği ise; dış ortama çıkan sıvının atmosfere olan teması önlenerek depolanacak olan tanklara yönlendirilebilmesidir. Yani taşıma için ilave bir pompa kullanımı ihtiyacını da ortadan kaldırmış olduk.

Elbette yalnızca narenciye sektörü değil yakın bir gelecekte de birçok sektöre hitap etmesini amaçladığımız Sentripetal sisteminin işletmeler açısından tercih sebebi olması, Polat Makinanın da bu alanda yaptığı ve yapacağı çalışmaların geliştirilmeye açık ve ilerleyen süreçler için yenilikçi bir ürün gamı oluşturması da sektörde daha rekabetçi hale gelmesini sağlayacaktır. 

Bizler Polat Makina AR-GE merkezi olarak her zaman yeniliğin peşinden koşarak üretmeye ve yaratmaya devam edeceğiz. Bir hayalle başladığı yolculuğunda Polat Makinayı, vizyonu ve misyonu doğrultusunda hedeflerine yaklaşması için, var gücümüzle çalışacağız.

 


  Makale Arşivi