Haberler

05 Mayŭs, 2021

Polat Makina, yeni teknolojik ürününü üretmek için temellerini attı

Polat Group Holding bünyesinde faaliyet gösteren Polat Makina, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi” programı kapsamında “Süperkritik Akışkan Ekstraksiyon ve Separasyon Sistemleri” üretimi ile Türkiye`de desteklenen ilk 10 proje arasında yerini almıştı.

Aydın Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen, 18 ayda tamamlanması planlanan fabrikanın temelleri bugün, 03 Mayıs 2021 tarihi itibari ile atıldı. 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yılın Ağustos ayında duyurduğu destek verilecek ilk 10 projeden biri olan imalat projesi ile ülkemize katma değer yaratılarak, Türk sanayisinin küresel piyasadaki rolü artırılacaktır. 

Türkiye’de endüstriyel odaklı ilk defa üretilecek olan “Süperkritik Akışkan Ekstraksiyon Sistemleri”, tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi konusunda kaliteyi ciddi olarak artıracaktır. Bu ürün sayesinde herhangi bir sıcaklık ve sağlığa zararlı bir çözücü kullanılmadan bitkisel ekstraksiyon yapılıyor olacak, yüksek sıcaklığa bitki maruz kalmadığı için doğal bileşenler bozulmadan bitki içerisinden alınabilmesi sağlanacaktır. Ayrıca, dünya çapında bu sistem, bitkisel ekstrakt elde etmede günümüzde en önemli teknoloji olarak bilinmektedir.

Polat Makina, 1993’ten bu yana faaliyet gösterdiği endüstriyel satrifüj teknolojileri, dekantör ve seperatör üretimi sayesinde Dünya’da geldiği konumu bir üst seviyeye çekerek, şu an Türkiye’de ilk kez üretilecek olan “Süperkritik Akışkan Ekstraksiyon” ürünü ile fark yaratmaya devam edecek. 

 


  Haber Arşivi